Aktualności
-
Jak tunele owiewowo-fluidyzacyjne zwiększają wydajność mrożenia owoców i warzyw?
28.04.2025Mrożenie owoców i warzyw to jeden z ważniejszych procesów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. A ponieważ proces ten wpływa na jakość i opłacalność finalnego produktu, konieczne jest wykorzystanie nowoczesnych technologii mrożenia, zapewniających szybkość, efektywność oraz minimalizację strat. Urządzeniami, w których zastosowaliśmy te nowoczesne technologie, są tunele owiewowo-fluidyzacyjne Unidex. W jaki sposób poprawiają one mrożenie owoców i warzyw, zwiększając wydajność Twojego zakładu? -
Tunel spiralny a zrównoważony rozwój – efektywność energetyczna w chłodnictwie
26.03.2025Optymalizacja procesów chłodniczych z możliwości zmieniła się w zwykłą konieczność. Wszystko przez rosnące koszty energii i zaostrzające się regulacji dotyczących emisji CO₂. Przedsiębiorstwa poszukujące rozwiązań prowadzących do optymalizacji procesów chłodniczych, coraz częściej decydują się na tunele spiralne marki Unidex. Dlaczego? Co sprawia, że nasz tunel spiralny chłodniczy uważany jest za jedno z najskuteczniejszych narzędzi wspierających energooszczędne chłodnictwo? -
Automatyzacja i IoT w chłodnictwie – optymalizacja i przewaga konkurencyjna
25.02.2025Mało która branża wkłada obecnie tyle wysiłku w ciągłą poprawę efektywności i niezawodności swoich systemów, jak branża chłodnicza. Wprowadzanie nowoczesnych technologii – w tym automatyzacji i internetu rzeczy (IoT) – staje się konieczne do optymalizacji procesów chłodniczych i osiągnięcia przewagi konkurencyjnej. W jaki sposób technologie te wykorzystywane są przez markę Unidex? -
Skrócenie czasu zamrażania i zwiększenie wydajności dzięki optymalizacji procesów
13.01.2025Skrócenie czasu dochodzenia do oczekiwanego stanu zawsze uznawane jest za korzyść dla wytwórcy. Ta sama zasada dotyczy również skrócenia czasu zamrażania, ponieważ i tutaj czas jest jednym z kluczowych czynników wpływających na efektywność – w tym przypadku na efektywność w przemyśle spożywczym i chłodniczym. -
Tunele fluidyzacyjne w produkcji mrożonek
23.12.2024Tunel fluidyzacyjny w mrożeniu produktów spożywczych sprawdza się doskonale. Urządzenia te wprowadziły do branży chłodniczej technologie pozwalające na otrzymywanie mrożonek wysokiej jakości, przy jednoczesnym ograniczeniu zużycia energii. Co więcej, fluidyzacja w produkcji mrożonek pozwoliła nam również na daleko idącą automatyzację. W jaki sposób wykorzystanie tuneli fluidyzacyjnych przyczyniło się do usprawnienia procesów mrożenia? Jak wpływają one na ogólną wydajność linii produkcyjnych?