Tunele owiewowo - fluidyzacyjne TOF
Tunel owiewowo – fluidyzacyjny (TOF) to urządzenie do szybkiego zamrażania, łączące w sobie możliwość mrożenia produktów wykorzystując technologię fluidyzacji oraz mrożenia produktów na specjalnie zaprojektowanych wózkach. |
Tunel owiewowo - fluidyzacyjny to urządzenie idealne do zamrażania:
owoce | warzywa | grzyby i pieczarki |
zioła | ryby i owoce morza | elementy mięsa |
żywność pakowana |
Dane techniczne serii tuneli owiewowo - fluidyzacyjnych TOF
Tunele TOF |
Seria M | Seria A |
Wydajność dla groszku (+15 -> -18 [°C]) |
1700 - 3400 [kg/h] | 4300 - 12000 [kg/h] |
Wydajność dla truskawki (+20 -> -18 [°C]) |
1200 - 2400 [kg/h] | 3000 - 8500 [kg/h] |
Wydajność mrożenia produktów na wózkach |
do sprecyzowania |
|
Czynnik chłodniczy | amoniak - freon - CO2 | |
Obieg czynnika | pompowy lub grawitacyjny (DX) | |
Rekomendowana temp. odparowania | -40 [°C] | |
Zasilanie elektryczne | 3x400 [V] / 50 [Hz] |
Galeria zdjęć